Home » Home

 Welkom op de site van Dwerggeitenstal 't Driehuukske.

 

nieuws 2013-2014

14-04-2014

De eerst geiten en de grote bokken zijn begin april naar hun nieuwe onderkomen verhuisd.

 

En ja daar zijn ze dan. De eerst stippellammetjes zijn geboren.

  • Emalia 2 heeft 1 stippelgeitje. De vader is Brian v.d. Wolfhaag.               
  • Wieteke v.d. Toontjeshoeve heeft 1 zwart geitje gekregen van Capri 3 v.'t Driehuukske (helaas geen black and tan kleur).
  • Valentina 11 v.'t Driehuukske heeft een mooi bruinstippel geitje. De vader van het geitje is weer Brian v.d. Wolfhaag.
  • Imke 3 v.'t Driehuukske heeft 1 bruinbont geitje , 1 bruinstippel bokje en 1 donkerbruin bokje met een maanvlek op de rug. Telstar v.'t Smelehofke is de vader van de lammetjes.
  • Valentina v.h. Kastelendorp  heeft 2 geitjes gekregen met als vader Telstar v.'t Smelehofke. De kleur van de geitjes is 1x zwart en 1x bruin-contra-stippel.
  • Ella v.d. Aurora heeft 2 bokjes gekregen. Een bruin bokje en een mooie bruinstippel bokje. De vader van deze lammeren zijn van de bok Sunny boy 3 v. Bad Boekelo.

Voor meer info zie fokkerij in het menu.

 20-03-2014

De bouw van de nieuwe hokken gaat steeds meer vorm krijgen.


17-03-2014

Vandaag begonnen met het maken van de nieuwe geiten hokken. Het worden 10 hokken van veschillende maten i.v.m. materialen die al aanwezig waren en de ruimte die beschikbaar is.


09-03-2014

Vandaag zijn de geiten met de jonge lammetjes voor het eerst weer naar buiten geweest na de winterperiode.(nou ja zoveel sneeuw en vorst hebben we dit winterseisoen ook weer niet gehad). Het was een heel gemeker van de lammetjes, die vonden het wel leuk in het voorjaarszonnetje.

 

Stal 't Driehuukske heeft per 1 maart 2014 2 keur bokken op stal !!!!!

Nadat Brian v.d. Wolfhaag  op 15-10-2013 het predikaat keur was toegekend is het predikaat keur per 1 maart 2014 ook toegekend aan Sunny Boy 3 v. Bad Boekelo. (zie ook in menu predikaten)

      Brian v.d. Wolfhaag                        Sunny Boy 3 v. Bad Boekelo


De eerste groep lammetjes maken het goed. Het zijn 9 geitje en 9 bokjes. De volgende groep lammetjes zullen geboren worden eind maart / begin april.                                                                            


 

01-03-2014

Sunny boy 3 v. Bad Boekelo heeft vandaag het predicaat keur toegekend gekregen.

 


27-02-2014

Vandaag heb ik Telstar v.'t Smelehofke verkocht.


 20-02-2014

Vandaag de laatste groep geiten gescand. Wat ik niet hoopte maar wel al een beetje verwacht had was dat er 2 niet drachtig zijn bevonden. Bij 3 geiten twijfelde ik of ze nu drachtig waren. Deze 2 geiten worden nu niet meer gedekt en mogen deze zomer doorbrengen in de zuidlimburgse heuvels. Over 4 weken verwachten we dat er weer nieuwe lammetjes geboren worden. 


 

 07-02-2014

Vanavond heeft de bekende geit gelammerd waar veel goede bokken uit geboren zijn. Dit keer geen Rick of Topline , want ze heeft 3 mooie geitjes gekregen. Ik heb het hier over Elsa 1 of the White Cottage. De vader van de lammetjes is Brian v.d. Wolfhaag. De kleuren zijn bruin, donkerbruin en zwart. Weer alle 3 met kolletje. De teller van de nakomelingen van Brian staat nu op 7 geitjes en 5 bokkjes uit 4 moederdieren.LachenKnipogen Deze fokronde zijn in stal 't Driehuukske  9 geitlammetjes (allen met kolletje) en 9 boklammetjes (6 met kolletje) geboren. Nu is het even rustig. De volgende lammetjes worden eind maart geboren. Dan hopen we dat er ook weer stippeltjes geboren worden, want het begint nu toch wel eenkleurig te worden met al dat bruin en zwart.


24-01-2014

Vanavond heeft Valentina 4 v.'t Driehuukske 2 lammetjes gekregen. De vader van de lammetjes is Telstar v.'t Smelehofke. Het bokje is bruin van kleur. Het geitje is ook bruin van kleur en heeft wederom een kolletje.


23-01-2014

Vanmorgen was het dan eindelijk zover voor Emalia v.d. Lange Weide. Ze heeft een 4-ling ter wereld gebracht, 2 zwarte geitjes en 2 bruine bokjes. De vader van de lammetjes is de Brian v.d. Wolfhaag. Wat mij dit jaar erg opvalt is dat van de 13 lammetjes die geboren zijn er 11 een kolletje hebben.


21-01-2014

Vanavond is er 1 geitlammetje geboren bij Valentina 3. De vader is de black and tan bok Capri 3 v.'t Driehuukske. Het lam heeft wel de tan kleur van vader meegekregen, maar niet de zwarte kleur van bijde ouders (zeer veel zwarte dieren zien we in de 1e drie generaties van de ouders)  wat we wel graag gehad zouden hebben, dus nu hebben we er weer een kleurvariant meer in de stal nl. Brown and Tan. Nu maar afwachten of er in april nog Black and Tan kleurig geitjes geboren worden zodat we meer ras en type in de Black and Tan geiten kunnen krijgen. We hebben dit jaar als het mee zit nog 3 kansen. Het geitje heeft trouwens wel een hele mooie donker bruine kleur zodat de tan kleur goed tot uiting zal komen denk ik. Het Brown and tan bokje van vorige week is wat lichter van kleur.


 17-01-2014

Vanmiddag zijn er weer lammetjes geboren. Nu was het de buurt aan Rianne v.d. Toontjeshoeve. Ze heeft 2 bokkjes (zwart en brown and tan) en 1 geitje (bruin) gekregen. De vader van de lammetjes is Brian v.d. Wolfhaag.                                                        


16-01-2014

Vanavond zijn 1bruin geitje Stoer en een zwart bokje geboren. De moeder is Alisha v.d. Roomberg en de vader Brian v.d. Wolfhaag.


13-01-2014

Vanavond zijn de eerste lammetjes geboren. Domino v.d. Wolfhaag heeft 1 zwart bokje en 2 bruine bokjes gekregen. De vader van de 3 bokjes is Telstar v. 't Smelehofke.   


11-01-2014

Vandaag het dekschema maar weer aangepast. Wiske was vandaag toch rits en wilde niks weten van de oudere bokken dus heb ik nu de reserve bok (Capri 3 v.'t Driehuukske ) het werk maar laten doen. Ik hoop dat nu alles drachtig is. De laatse lammetjes zullen nu dus begin juni geboren worden.


01-01-2014

Stal 't Driehuukske wenst iedereen een gezond en gelukig 2014.                                                            

 


 

 

15-12-2013

Brian v.d. Wolfhaag heeft op 15 oktober 2013 het                                                          predikaat KEUR toegekend gekregen.


 

10-11-2013

Vandaag met mijn vader de nieuwe aanwinst Sunny Boy 3 v. Bad Boekelo             opgehaald bij de Fam.  Meiresonne.


08-11-2013

Vanavond naar de NFD-Najaarsvergadering geweest.                                                       Brian v.d. Wolfhaag werd 1e jaarprijskampioen in de categorie                                   oudere bokken 2013.