Home » update 2-2-2021

update 2-2-2021

Gepubliceerd op 2 februari 2021 om 14:46

De meeste geiten hebben gelammerd.

De stand is 8 bokjes en 3 geitjes. Ondanks dat de verhouding bokjes/geitjes niet gunstig is mag het resultaat er wel zijn.             

De 3 geitlammetjes lijken goed en de selectie keuzen zal nu niet zo heel moeilijk zijn bij de geiten over een paar maanden.            Er staan in ieder geval 2 geiten al op de nominatie om te vertrekken die plaats moeten maken voor de jeugd.

De selectie van de bokken wordt nu wel wat moeilijker want wat hebben de 2 bokken goed gefokt deze ronde. Nu nog even kijken welke boklammetjes er mogen blijven die interessant zijn op mijn geiten en welke grote bok(ken) plaats moet(en) maken voor de jeugd of gaan we tocht nog 1 jaar verder met de 2 Iepke zonen.

In ieder geval laat ik de lammetjes nog een paar maanden groeien en kijk ik aan het einde van de lente wel hoe we de zomer ingaan met het spul waar we weer mee verder gaan.

Ik hoop dat er van de zomer weer wat show zijn zodat we onze dieren met collega fokkers kunnen vergelijken om de selectie makkelijker te maken, maar dat ziet er op dit moment nog niet naar uit jammer genoeg.


«   »